Duiffilet met Calvados

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gevorderd
budget 
Hoog
personen 
2
bereidingstijd 
50 min
ingrediënten 
  • 2 gefi leerde duiven
  • Calvados
  • 4 pastinaken
  • Room
  • Boter
  • Peterselie
  • 1 teentje look
  • Sjalot
  • 0,5 kg kastanjechampignons (of een mengeling)
  • Peper & zout
  • 1 appel
  • Tijm
  • Laurier
  • Rundsfond (of fond van de duifkarkassen) .
bereiding 
  • Schil de pastinaken en kook ze volledig gaar.
  • Giet af en mix ze in de blender met boter, room, peper en zout.
  • Snij de kastanjechampignons in vier en bak ze in boter met een versnipperd sjalotje en het teentje look.
  • Voeg op het einde de gehakte peterselie toe.
  • Kruid af met peper & zout.
  • Stoof de sjalot, de look en de geschilde appel aan.
  • Voeg tijm en laurier toe en blus met de Calvados.
  • Laat even sudderen en voeg de fond toe.
  • Laat trekken op een zacht vuurtje en zeef de saus.
  • Op het einde eventueel de saus opmixen met een klontje boter.
  • Bak de duiffilets langs beide zijden in boter en kruid met peper en zout.
  • Zet de pan op een zacht vuur en laat rustig verder garen.
  • De filets moeten mooi ‘rosé’ zijn.
  • Dresseer zoals op de foto.

Everzwijn met spruitjes en saus van rode porto

Gebraden Fazant

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel