Kwartel met honingslaatje en gemengde sla

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Hoog
personen 
2
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 4 kwartels
  • Peper & zout
  • Kipkruiden
  • Boter
  • Een scheut honing
  • 0,2 cl kookroom
  • 8 kwarteleieren
  • Balsamico
  • Azijn
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Gemengde sla (mesclun)
  • Een beetje suiker
bereiding 
  • Maak de kwartels schoon of vraag dit aan uw poelier.
  • Kruid af met peper & zout en kipkruiden.
  • Bak de kwartels af in een voorverwarmde oven bij 200° gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Verwijder de borstjes en billetjes en hou ze warm.
  • Plaats de karkassen in een ovenschaal en zet ze net onder water.
  • Plaats terug in de oven tot het water tot ongeveer 1/3 ingekookt is.
  • Giet het vocht door een fijne zeef (dit is de fond van uw kwartels) in een kookpot.
  • Voeg wat honing en de kookroom toe en kruid af met peper & zout.
  • Laat goed inkoken tot u een gladde saus bekomt.
  • Kook de kwarteleitjes gedurende 2 minuten in kokend water, giet af en pel ze.
  • Plaats ze in de koelkast.
  • Wanneer ze koud zijn, schillen en in twee snijden.
  • Kook de balsamico in met wat suiker tot deze een beetje stroperig wordt.
  • Maak de sla aan met olijfolie enpeper & zout.
  • Dresseer zoals op de foto.

Gebraden Fazant

Everzwijn met spruitjes en saus van rode porto

Duiffilet met Calvados