Kwartel met honingslaatje en gemengde slamerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Hoog
personen
2
bereidingstijd
60 min
|
ingrediënten
- 4 kwartels
- Peper & zout
- Kipkruiden
- Boter
- Een scheut honing
- 0,2 cl kookroom
- 8 kwarteleieren
- Balsamico
- Azijn
- Geroosterde pijnboompitten
- Gemengde sla (mesclun)
- Een beetje suiker
bereiding
- Maak de kwartels schoon of vraag dit aan uw poelier.
- Kruid af met peper & zout en kipkruiden.
- Bak de kwartels af in een voorverwarmde oven bij 200° gedurende ongeveer 10 minuten.
- Verwijder de borstjes en billetjes en hou ze warm.
- Plaats de karkassen in een ovenschaal en zet ze net onder water.
- Plaats terug in de oven tot het water tot ongeveer 1/3 ingekookt is.
- Giet het vocht door een fijne zeef (dit is de fond van uw kwartels) in een kookpot.
- Voeg wat honing en de kookroom toe en kruid af met peper & zout.
- Laat goed inkoken tot u een gladde saus bekomt.
- Kook de kwarteleitjes gedurende 2 minuten in kokend water, giet af en pel ze.
- Plaats ze in de koelkast.
- Wanneer ze koud zijn, schillen en in twee snijden.
- Kook de balsamico in met wat suiker tot deze een beetje stroperig wordt.
- Maak de sla aan met olijfolie enpeper & zout.
- Dresseer zoals op de foto.