Kwartel met honingslaatje en gemengde sla

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Hoog
personen 
2
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 4 kwartels
  • Peper & zout
  • Kipkruiden
  • Boter
  • Een scheut honing
  • 0,2 cl kookroom
  • 8 kwarteleieren
  • Balsamico
  • Azijn
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Gemengde sla (mesclun)
  • Een beetje suiker
bereiding 
  • Maak de kwartels schoon of vraag dit aan uw poelier.
  • Kruid af met peper & zout en kipkruiden.
  • Bak de kwartels af in een voorverwarmde oven bij 200° gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Verwijder de borstjes en billetjes en hou ze warm.
  • Plaats de karkassen in een ovenschaal en zet ze net onder water.
  • Plaats terug in de oven tot het water tot ongeveer 1/3 ingekookt is.
  • Giet het vocht door een fijne zeef (dit is de fond van uw kwartels) in een kookpot.
  • Voeg wat honing en de kookroom toe en kruid af met peper & zout.
  • Laat goed inkoken tot u een gladde saus bekomt.
  • Kook de kwarteleitjes gedurende 2 minuten in kokend water, giet af en pel ze.
  • Plaats ze in de koelkast.
  • Wanneer ze koud zijn, schillen en in twee snijden.
  • Kook de balsamico in met wat suiker tot deze een beetje stroperig wordt.
  • Maak de sla aan met olijfolie enpeper & zout.
  • Dresseer zoals op de foto.

La Belle Flamande met paprika, tomaten en witte wijn

Civet van haas met witloof, veenbessen, ganzenlever en spruitjes

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel