Ganzenragout Kok O'rell met peperkoekmerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Gemiddeld
personen
4
bereidingstijd
80 min
|
ingrediënten
- 500 g ganzenragout
- 100 g champignons
- 100 g knolselder
- 100 g wortel
- 100 g selder
- 100 g ajuin
- 100 g courgette
- 200 g spek
- 2 tenen look
- 2 sjalotten
- 1 liter ganzenfond
- Peper & zout
- Bruine roux
- Boter
- Olijfolie
- Kruidentuil (tijm/laurier/peterselie)
- 2 sneden peperkoek
- 1 bos peterselie .
bereiding
- Bak de ragout kort maar krachtig aan, kruid met peper & zout en doe alles in een grote kookpot.
- Snij al de groenten in fijne brunoise en bak eveneens kort aan in boter en olijfolie.
- Hou de groenten apart.
- Snipper de ajuin en de look en stoof ze tot ze glazig zijn.
- Voeg ze bij de ganzenragout.
- Zet de ragout onder met ganzenfond en voeg de peperkoek en het kruidenboeket toe.
- Laat zeer rustig sudderen tot de gans bijna gaar is.
- Haal de kruiden uit de ragout.
- Voeg de fijngesneden groenten toe en laat ze even meekoken.
- Kruid af met peper & zout en laat inkoken met de bruine roux tot de gewenste dikte.
- Werk af met fijngesneden sjalot en gehakte peterselie.