Eendenborst met portosausmerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Gemiddeld
personen
2 - 4
bereidingstijd
45 min
|
ingrediënten
- 2 tot 4 eendenborsten
- Knolselder
- 200 g mange tout (peultjes)
- 0,5 kg asperges
- 250 g champignons
- Tawny Porto
- Boter
- Peper & zout
- Eendenfond
bereiding
- Maak de eendenborsten schoon en hou de vetrandjes bij.
- Plaats het vel in een oven bij 180° en laat het mooi krokant worden.
- Plaats daarna de eendenborst in de oven.
- Maak de knolselder schoon, snij in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet af wanneer ze gaar zijn.
- aak een crème door ze samen met boter in de blender te mixen tot een gladde massa.
- Kruid af.
- Blancheer in het water van de knolselder de asperges en de mange tout gedurende 1 minuut en verfris onder koud water of ijswater om oxidatie te voorkomen.
- Snij de champignons in vier, kruid af en bak ze mooi bruin in voldoende boter.
- Doe hetzelfde met de asperges en de mange tout.
- Meng alles tot een mooie groentenmengeling.
- Kruid de eendenborst met peper en zout en bak ze krokant langs beide zijden.
- Begin met de vetkant, dan hoef je geen vetstof te gebruiken.
- Laat de eendenborsten samen met de vetrandjes verder garen in de oven bij 180° tot ze mooi rosé zijn.
- Laat ze nadien zeker even rusten.
- Haal de vetrandjes uit de oven en hak ze fijn.
- Verwijder het vet uit de ovenschotel en blus met de porto.
- Laat even inkoken en voeg wat eendenfond toe.
- Laat inkoken en werk vooraleer te dresseren af met een klontje boter.
- Dresseer zoals op de foto.