Ganzenragout Kok O'rell met peperkoek

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
4
bereidingstijd 
80 min
ingrediënten 
  • 500 g ganzenragout
  • 100 g champignons
  • 100 g knolselder
  • 100 g wortel
  • 100 g selder
  • 100 g ajuin
  • 100 g courgette
  • 200 g spek
  • 2 tenen look
  • 2 sjalotten
  • 1 liter ganzenfond
  • Peper & zout
  • Bruine roux
  • Boter
  • Olijfolie
  • Kruidentuil (tijm/laurier/peterselie)
  • 2 sneden peperkoek
  • 1 bos peterselie .
bereiding 
  • Bak de ragout kort maar krachtig aan, kruid met peper & zout en doe alles in een grote kookpot.
  • Snij al de groenten in fijne brunoise en bak eveneens kort aan in boter en olijfolie.
  • Hou de groenten apart.
  • Snipper de ajuin en de look en stoof ze tot ze glazig zijn.
  • Voeg ze bij de ganzenragout.
  • Zet de ragout onder met ganzenfond en voeg de peperkoek en het kruidenboeket toe.
  • Laat zeer rustig sudderen tot de gans bijna gaar is.
  • Haal de kruiden uit de ragout.
  • Voeg de fijngesneden groenten toe en laat ze even meekoken.
  • Kruid af met peper & zout en laat inkoken met de bruine roux tot de gewenste dikte.
  • Werk af met fijngesneden sjalot en gehakte peterselie.

Everzwijn met spruitjes en saus van rode porto

Iberico ruglende met aardpeer en gerookt spek

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel