Parelhoen met spek, bieslook en groene groentenmerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Gemiddeld
personen
4
bereidingstijd
50 min
|
ingrediënten
- 4 halve parelhoenfilets
- 0,5 kg aardappelen
- 100 g gerookt spek
- 200 g boter
- Peper & zout
- 0,5 kg groene asperges
- 0,5 kg erwten
- 0,5 kg Mange tout
- 4 sjalotten
bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Snij de bieslook fijn.
- Snij het spek in reepjes en bak kort aan in een pan.
- Giet de aardappelen af en prak ze met een stamper en flink wat boter tot een smeuïge puree.
- Meng met het gebakken spek en de fijngesneden bieslook.
- Maak de parelhoenfilets schoon door het overtollige vet er af te snijden en het middenpeesje.
- Kruid af met peper & zout en bak in een beetje boter mooi bruin langs beide zijden (gebruik dezelfde pan waarin je het spek hebt gebakken).
- Leg de filets in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven bij 150° gedurende minimaal 8 minuten.
- Blancheer de groene groenten kort (2 minuten) in gezouten water en verfris ze nadien in ijswater om verkleuring tegen te gaan.
- Kruid de groenten en verwarm ze mee in de oven met een klontje boter tot ze warm zijn.
- Blus de pan met kippenfond of parelhoenfond en laat wat inkoken.
- Werk voor het serveren af met een klontje boter en mix de saus kort op.
- Werk af zoals op de foto.